Management studio, connections

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Hur många gånger har du suttit och kört select mot utvecklingsmiljön för att jobba med ett fel, för att sen dra igång ett nytt queryfönster mot produktion för att se hur samma data ser ut där?

Känns som att det är rätt ofta för min egen del. Idag vart jag lite skrämd, då jag finner med hjälp av kunskap om hur datat ska se ut, att jag inte alls går mot produktion i fönster nr 2, utan även den går mot utvecklingsmiljön. Trots att jag gjort disconnect på queryfönster 2, följt av ny connect till produktionsservern. Tooltipen säger till och med att connection går mot produktionsmiljön, likaså statusraden längst ner. Men kör jag select @@servername för att verifiera var connection går mot, får jag fram utvecklingsserverns namn! Här är “bildbeviset”, där delar censurerats, “the names has been changed, to protect the innocent”, för att skydda kunden, där jag är på ett längre SQL Server BI konsultuppdrag.

Kan bli hur fel som helst, om man mot sunt förnuft dessutom skulle få köra uppdateringar mot produktion, och läget är det omvända, att man tror att man går mot utvecklingsmiljön men i själva verket går mot produktionsmiljön. Läge för ett support case, minst sagt. Någon som sett det här förut?
/Jonas Bergström