SQL Server objekt i TFS

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Jag når inte TFS objekten idag, då den servermiljön uppgraderas, där jag nu sitter som SQL Server konsult på ett BI uppdrag. Viss panik infinner sig när man förväntas checka in utfört arbete.

Hur många där ute använder TFS för att lagra sina SQL objekt? Vilken version kör ni? Just nu är det SQL Server 2008 lokalt, SQL Server 2005 på databas-servern och så byter vi alltså från TFS 2008 till TFS 2010 som versionshanterare. Meckigt ibland när det versionsbyts i sin utvecklingsmiljö. Fast man får ju gilla läget och se det som en liten utbildningsövning.

Det är väl därför man får förfrågningar från vänner och bekanta om hjälp med diverse konstiga fel på skärmar, skrivare och programvaror. Utanför IT-världen ses man ju som expert på allt som har ett kretskort eller kan visas på en bildskärm. Det jag behöver göra senare, när jag fått rättigheter att göra det 🙂 är att ladda ner och installera en forward update patch. Jag kommer behöva både den och ENU Service Pack 1 av VS2008 sägs det. Wish me luck, please. Jag behöver checka in dagens jobb. Edit 2010-10-12:

Nu så! Det var mycket riktigt endast local admin rättigheter som saknades. Sen gick forward update patchen in fint och efter en reboot kunde jag köra add existing project och hitta projektets objekt igen på den nya (versionen av) TFS servern. Ha en fin VS dag önskar Jonas