Sadlat om? Till SQL Server utvecklare?

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Så du har sadlat om till SQL Server databasutvecklare? Kanske från Oracle-världen där du sett att vi har roligare när vi utvecklar i Microsoft-världen? Och för mindre med licenspengar för kunden? Kanske från open-source communityt där du inte får effektivitet för du måste skriva allt själv? Alternativt betala för support och utveckling, men då är vi tillbaka till att det blir dyrt.

Du kanske undrar – var ska jag börja min nya kunskapsresa? Det finns ju så många aspekter att gotta ner sig i när det gäller SQL Server. Databasmotorn i sig, Analysis Services och de andra BI-delarna, t ex PowerPivot, eller varför inte rapportering i Reporting Services. Integration/DW-staging i Integration Services. Azure. Osv osv.

Kan vara skönt att börja på ett ställe (som inte är google) och där man får ett helt knippe röda trådar att följa. Jag snackar förstås om Data Developer Center. Här har Microsoft samlat ihop alla tänkbara SQL Server aspekter för en utvecklare på ett och samma ställe. Även communities som codeplex där det finns massor av bra exempel att studera. Eller .Net Entity Framework 4, som nyss släppts. Nu behöver du bara ledig tid och förståelse från chefen att kompetens byggs hela tiden och måste underhållas. Alternativt semester och en skön hängmatta och en läsplatta samt lite förståelse från din signifikativa partner att husfärgen faktiskt måste torka lite till. Ha en skön sommar!
/Jonas Bergström