Hur svårt kan det vara?

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Vi som jobbar med SQL Server älskar verkligen produkten, för det mesta. Men inte riktigt hela tiden. Det kan man ibland se på Connect till exempel. Connect är Microsofts website för feedback från kunder på olika produkter, till exempel SQL Server. Och även om vi förstår att fel finns i programvaror, och att det ibland ka ta tid att fixa, så är det så att ibland tar det orimligt lång tid.

Exempel: För nästa 5 år sedan begärdes en förbättring av informationen kopplad till felmeddelandet “String or binary data would be truncated”, och det är det ärende som har flest röster idag på Connect. Men det är fortfarande inte löst (Läs mer här: https://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/details/339410/please-fix-the-string-or-binary-data-would-be-truncated-message-to-give-the-column-name)

Men jag tycker att Connect är ett bra initiaitv av Microsoft, och tittar man på antal lösta ärenden (“Korrigerade”, men även “Korrigeras inte” och “Kan ej återskapas” räknas som lösta) så är det ca 18.600 styck vilket visar på ett stort engagemang både från oss kunder och från Microsoft 🙂