3 skäl att INTE uppgradera till SQL Server 2017

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Microsoft har som du kanske vet släppt versionen SQL Server 2017. Det är en riktigt bra version och det lönar sig ofta både ekonomiskt, prestandamässigt och funktionellt att uppgradera.

Men i vissa fall är det affärsmässigt bäst att INTE uppgradera. Här är tre situationer när det kan vara bättre att stanna kvar i den version ni redan kör.

1.   Inget behov eller intresse av avancerad BI och affärsanalys

Microsoft SQL Server 2017 har stöd för riktigt avancerade funktioner som används i behandling av stora datamängder. Till exempel för avancerad BI- eller affärsanalys.

BI har blivit ett minst sagt hett område på senare år och funktionaliteten är efterlängtad. Men, om er affär inte behöver den här typen av funktioner så är det, givetvis, inte ett skäl till att uppgradera. I alla fall inte om er befintliga version möter era andra behov.

Om ni har SQL Server 2012 eller senare och inte använder de avancerade funktioner som ni redan idag har tillgång till, så är det också ett skäl att avvakta med en uppgradering. Det är i regel bättre att nyttja befintlig version till fullo först.

2.   Välkonsoliderad och rimligt ny miljö

Om ni nyligen har uppgraderat SQL Server och er miljö är välkonsoliderad så kan det vara läge att stanna kvar där ni är. Det finns ingen anledning att uppgradera om er befintliga version uppfyller era krav och ni inte har behov av de nya funktionerna. Om ni inte saknar något i befintlig version så är det bättre att uppgradera när behovet av nya funktioner uppstår.

3.   Dina applikationer stödjer inte uppgradering till 2017

Ibland saknas stöd för den nya versionen av SQL Server i kringliggande applikationer. Till exempel så stödjer Dynamics AX 2012, Dynamics CRM 2016 och Dynamics Navision 2018 än så länge bara upp till SQL 2016.

Kör du dessa applikationer så är det ett skäl att inte uppgradera. I alla fall inte än. Du bör vänta till dess att applikationerna kommit ikapp innan du uppgraderar till SQL Server 2017.