SQL Server 2016 lanseras: Anledning att uppgradera?

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Förra veckan bjöd SQL Service in till kundeventet, SQL Service dagen. Ett femtiotal personer med intresse för IT-drift, analys, utveckling och databaser fanns på plats. Fokus var på den allra senaste utvecklingen inom beslutsstöd och SQL Server. Håkan Winthers presentation och demo av nyheterna för SQL Server 2016 väckte stort intresse.

Undvik risken med o-supporterade versioner 
Håkan Winther från oss på SQL Service tog upp några av anledningarna till varför det är värt att uppgradera till Microsofts senaste version av SQL Server, SQL Server 2016. I april i år var det “End of support” för SQL Server 2005”. Detta innebär att många riskerar att sitta kvar med o-supporterade versioner för sina affärskritiska system. Det finns dessutom ett flertal nya funktionaliteter i SQL Server 2016 som gör det värt att uppgradera.  Den undersökning som gjordes på eventet visade att medvetenheten är stor och att ett flertal av våra kunder redan planerar för en uppgradering.

Inbyggda verktyg kan förbättra prestandan
På frågan vem som har mest nytta av en uppgradering rådde det inga tveksamheter i svaret från Håkan, ”Alla har nytta av att uppgradera”. Framförallt den inbyggda tekniken med Query Store borgar för en mer stabil prestanda i databasmiljön. Det finns en del vanliga problem och utmaningar i tidigare versioner som kan orsaka problem med prestandan. I den senaste versionen, SQL Server 2016 finns inbyggda verktyg som hanterar många av dessa problem. Här kan du ta del av Håkans presentation.

Nytt tillfälle att lära mer om nyheterna i SQL Server 2016
Missade du tillfället den 25 maj, men vill lära mer om nyheterna i SQL Server 2016? Håkan Winther deltar som talare hos LabCenter den 25 augusti. Mer information om programmet här. 

Läs mer om nyheterna kring SQL Server 2016 som nu lanseras, hos Microsofts Tech blog

Hör av dig till oss om du vill veta vad en uppgradering innebär för din egen miljö.