SQL Server 2005 – R.I.P

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Den 12/4 2016 upphör all support för SQL Server 2005 officiellt från Microsoft. Detta innebär att det kan uppstå kompatibilitetsproblem med applikationer som är anpassade till senare versioner och därtill kommer det inga nya patchar för säkerhetsproblem för denna äldre version. Två anledningar som gör det väl värt att överväga en uppgradering.

Uppgraderingen från SQL Server 2000 var för många en tuff uppgift och många har blivit brända av den uppgraderingen, men det var en oerhört stor förbättring när den väl var genomförd. SQL Server 2005 har sedan dess varit en stabil trotjänare som många fortfarande använder, se artikel i Computer Sweden. Steinar Andersen från oss på SQL Service intervjuas i artikeln. Vi vill passa på att understryka att vi rekommenderar våra kunder att installera en senare version än SQL Server 2005.

Det har redan hunnit komma fyra senare versioner av SQL server och en femte, SQL Server 2016  är på väg innan sommaren. Dessa har tagit SQL Server till helt nya nivåer och har placerat produkten främst i Gartners rapporter.

Uppgraderingen från SQL server 2005 och framåt har inte varit lika krävande som från SQL Server 2000 och de nya funktioner som kommit i senare versioner gör att det inte längre finns några ursäkter att inte uppgradera.

Om du har tillgång till Microsoft Planning Days kan du använda dessa hos oss för att komma igång med och bekosta planeringen av era uppgraderingar. Självklart hjälper vi dig även om du inte har tillgång till planning days. Här kan du ta en förhandstitt på SQL Server 2016. 

Tack för den här tiden SQL Server 2005 och vila i frid!