SQL Server 2016 – Service Pack 2

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Nu har Microsoft släppt Service Pack 2 för SQL 2016. Det är en stor uppdatering innehållande alla hotfixar från CU 1 till SP 1 CU 8. Dessutom finns en del hotfixar som inte funnits innan.

Här kan du läsa om innehållet i SP2: https://support.microsoft.com/en-us/help/4052908/sql-server-2016-service-pack-2-release-information

Och här laddar du ner SP2: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=56836

OBS! Notera texten längst ned i Release-informationen. Om ni har installerat SP 2 och av någon anledning måste avinstallera den (gäller dock ej Enterprise Edition) finns det scenarior där man kan hamna i “suspect mode” för databaser som har konfigurerats med funktionalitet som låsts upp i SP 2. Var därför extra nogrann och avaktivera de funktionerna innan en eventuell avinstallation. Det kan gå så illa att SQL instansen inte startar efter en avinstallation, om man t ex har har aktiverat Partions Tables i master-databasen.

Om man har skapat en Memory_optimized_data filgrupp (som inte går att ta bort) så kommer databasen att hamna i Suspect Mode efter en avinstallation. Det är därför inte rekommenderat att göra en avinstallation där denna funktion används.

Men detta gäller som sagt Standard, Web och Express Edtion av SQL Server 2016. Kör ni Enterprise kan man avinstallera utan denna påverkan.