PASS Summit 2013 – Dag 5

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Förutom kända och bra talare som t.ex. från SQLSkills och Brent Ozars grupp så finns det förstås många andra bra talare. Till skillnad från tidigare dagar var det ingen keynote den sista dagen. Däremot startade sessionerna redan kl 08  och man kunde märka en viss mättnad bland deltagarna efter en hel vecka för många av oss. Vi inledde dagen med Tim Chapman och “SQL Server Index Internals: A Deep Dive” som gick igenom klustrade och icke klustrade index. Ytterligare en bra session och ny talare för oss var Bradley Ball med “Data Internals Deep Dive“. Något som underlättar valet av sessioner man väljer är graderingen från 100-500 och just dessa var på 400 och 500 nivå. Förutom rena tekniksessioner så fanns det också ett spår, Professional Development med sessioner som t.ex. :

  • Are You Certified or Certifiable?
  • Building a Better Team Through Feedback
  • How to Avoid Living at Work: Lessons from Working at Home

Tyvärr prioriterar man inte dessa alltid, men de som varit där har varit mycket nöjda.

En stor del fördel med PASS är att man blir uppdaterade på nyheterna. t.ex. förbättringen av Columnstore index som kommer med SQL Server 2014. Brian Mitchell från Microsoft höll en bra session,  “Clustered Updatable Columnstore Indexes”. Man kan även får många tips och tricks på den verklighet och med de surdegar man jobbar med i vardagen. Ett bra exempel på det var “Make Your SSIS Packages Run Faster: 10 Quick Tips” med Tim Mitchell där man fick en hel del tips.

Sammanfattningsvis en mycket bra vecka i ett Charlotte med något konstig stadskärna utan affärer och få Starbucks, men massor av restauranger. Ovanligt lite bilar och långt till köpcentra har gjort att vi promenerat rätt mycket :-). Vädermässigt är det förstås ett lyft jämfört med Seattle, men visst hade vi hoppats på ännu varmare väder och mera sol. Nästa års PASS Summit kommer gå i Seattle i början av november, och det är nästan så att vi redan längtar dit.  Redan nästa månad har vi dock SQL Rally Nordic på hemmaplan.