Nya uppdateringar för SQL Server 2008

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Som vi skrivt tidigare så utvecklas stadigt SQL Server. Liksom i den mesta av programutvecklingen så hittar man buggar först i produktion.

Nedan är två exempel som nu är lösta i nya kumulativa uppdateringar. Visst kan man tycka det är märkligt att de först nu är rapporterade eller lösta, men det är en annan sak.

Bugg 1 För vissa datum så slutar exekveringen av schemalagda jobb efter midnatt, t.ex. ett jobb som schemalagts kl 22:00-03:45 varje dag med ett intervall på 15 minuter. Detta jobb stannar bara hux flux vid midnatt och startar sedan inte förrän nästa dag.

Bugg 2 Ett annat fel som kan uppstå är om man man använder row_number i en sql-fråga och detta resulterar i parallelism. Detta kan resultera i att man får olika resultat om man kör om frågan flera gången. Lösningen på detta är förstås att förhindra parallelism med t.ex. en query-hint, men det vill man ju undvika. Nu finns det hur som helst lösning på dessa problem med nedanstående uppdateringar. Lägga dock märke till att dessa inte gäller för SQL Server 2008 RTM, och som vi skrivit tidigare bör man alltid testa dem innan man installerar i produktion. SQL Server 2008 SP1 CU16 och SQL Server 2008 SP2 CU6