Ny version av SSMS Toolspack

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Den 23:e september så släpptes versionen 2.0 av SSMS Toolspack med bland annat stöd för SQL server 2012 (cpt3). En av de nya funktionerna är Execution plan analyzer som ger det ett grafiskt stöd för att tolka problemen i dina exekveringsplaner. Med den funktionen kan du även söka i exekveringsplanen efter exempelvis tabellnamn, implicita konverteringar eller index scans.

SSMS Toolspack underlättar ditt arbete i SQL server genom att du har exempelvis funktioner som :

– Code snippets – du kan lägga vanligt förekommande kod i en snippet för att senare bara behöva skriva en förkortning så läggs koden till i ditt fönster.
– Window connection coloring, så att enkelt ser vilken server som query fönstret är kopplat till så att du inte exekverar din kod i fel miljö.
– Tab session, Window content history, Query execution history, current window history – om du nån gån har råkat ut för att SQL server management studio har krashat innan du har hunnit spara din kod, då vet du hur värdefull denna funktion är. All kod som du skriver autosparas med jämna mellanrum och vid exekvering. Detta kan rädda många utvecklingstimmar när det oväntade händer.

Det bästa av allt, produkten kan laddas ner gratis från http://www.ssmstoolspack.com Om du behöver hjälp eller har några frågor angående SQL server så är du välkommen att kontakta någon av våra SQL server konsulter.