Juneau och Denali (VS / SSDT och SQL 2012)

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Har ni börjat jobba med nästa version ännu? Jag har lite erfarenheter från ett projekt som jag deltar i som konsult, som jag vill dela med mig av. Verktygen måste installeras i rätt ordning. Ibland måste en avinstallation göras för att få till det. T ex för att få till kombinationen TFS, Juneau, Denali när man redan har VS 2008.

Så här fungerade det för mig: – avinstallera 2008 – installera team explorer 2010 – installera vs 2010 sp1 – installera Denali – installera Juneau – Powerpivot för excel (om du har office 2010 och vill kika på den delen) – TFS MSSCCI provider 2010 (för management studio och TFS) Som alltid är det ibland buggigt med CTP:er, men hittills har både Juneau och Denali levererat fullt ut, utom den här Juneau incidenten, som berör BI verktygen, som jag inte hittat lösningen till ännu. Dock kom jag vidare ändå med uppgiften.

Mitt råd är ändå: Ta tiden att krångla in nya verktygen på en dator som du inte använder för produktion. Lek och testa dig fram på de nya funktionerna så du är förberedd när riktiga släppet kommer (någon gång i februari tippar jag). Så vet du om du måste vänta in SP1 och därmed förlora tid och konkurrensfördelar jämfört med de modiga/leading edge (eller dumdristiga/bleeding edge, beroende på hur det utvecklar sig), som redan kör Juneau och Denali i produktion.

/Jonas Bergström