Börja hösten med en uppdaterad SQL Server

Oopps! Upgrade your browser pretty please. Oopps! Upgrade your browser pretty please.

Hej!

Nu när vi går in i höst och dina databaser kommer användas alltmer frekvent är det bra att se till att man har de senaste patcharna installerade på sin SQL Server.

MS släppte en säkerhetspatch den 7 juli kategoriserad Important. Den täpper till ett säkerhetshål för “remote Code execution” på ett flertal version av SQL Server. Ni hittar all information här:

https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/security-guidance/advisory/CVE-2019-1068

I månadsskiftet juli/augusti släppes nya kumulativa uppdateringar för de SQL versioner som fortfarande har General Support (SQL 2014 och nyare). Där ingår ovan nämnda Säkerhetsuppdatering och en hel det andra rättningar.

Ni hittar information kring dessa CU här:

SQL 2014 SP2 CU18

SQL 2014 SP3 CU4

SQL 2016 SP2 CU8

SQL 2017 CU16

Några av dessa innehåller en hel det rättningar så det är bra att installera dessa uppdateringar.

Se upp, vissa uppdateringar påverkar SSIS och då måste ni tänka på att om ni kör SSIS Catalog i Availiability Groups så behöver man först ta ur den ur Availiability Group, patcha och sedan lägga till den igen. Orsaken är att SSIS Catalog-databasen behöver vara i Single User Mode vid patchningen och det är den inte om den är med i en Availiability Group

Om ni har SQL 2017 och använder er av Query Store, se till att följa instruktionerna. Ni behöver eventuellt köra ett script som finns på den sidan för att tömma gamla frågor där.

Behöver ni hjälp med t ex en översyn av er SQL miljö, tveka inte att höra er till oss så hjälper vi mer än gärna till!